PDFДрук

Обмін досвідом організації роботи відділень у ЗФПО Сумської області: онлайн-засідання ОМО завідувачів відділень

09 квітня 2024 р. відповідно до плану роботи обласних методичних об’єднань ЗФПО Сумської області відбулося онлайн-засідання ОМО завідувачів відділень.

Завідувачі відділень Класичного фахового коледжу СумДУ Людмила БАНДУРКА, Олена ДАНИЛЬЧЕНКО, Оксана ДИННИК, Олександр ПРИХОДЬКО та Юрій САЛІЙ долучилися до обговорення питань зустрічі, зокрема:

1. Формування soft skills у здобувачів освіти ЗФПО (на прикладі впровадження дисципліни «Демократія: ідеї на практиці»).

2. Участь здобувачів освіти та викладачів у фахових конкурсах, конференціях, олімпіадах: обмін досвідом.

3. Методи профорієнтаційної роботи в сучасних реаліях.

Основну увагу під час засідання було приділено питанню професійної орієнтації. Мінливий світ, глобалізація, зростання рівня конкуренції на ринку праці, поява нових професій – це та реальність, для якої необхідні відповідні знання та навички. Завдання закладів освіти, завідувачів відділень, фахівців відповідного напряму, полягає в підвищенні мотивації майбутніх абітурієнтів до самостійного професійного самовизначення, усвідомленого підходу до вибору майбутньої спеціальності.

Було також наголошено, що кожне відділення освітнього закладу має змагатися між собою за вмотивованих та доброчесних абітурієнтів, впроваджувати нові цікаві методи залучення вступників.

Засідання обласного методичного об’єднання завідувачів відділень ЗФПО стало важливою платформою для обміну ідеями та досвідом, що в подальшому, переконані, сприятиме підвищенню якості освіти Сумщини.

Дякуємо організаторам та доповідачам за конструктивну зустріч та можливість долучитися до фахової розмови. Прагнемо до подальшої співпраці.