PDFДрук

Методична робота як важлива складова підвищення кваліфікації педагогів коледжу: онлайн-засідання ОМО викладачів фізики і астрономії ЗФПО Сумської області

25 квітня 2024 р. відбулося онлайн-засідання ОМО викладачів фізики і астрономії ЗФПО Сумської області, участь у якому взяли і викладачі Класичного фахового коледжу.

На початку зустрічі було розглянуто питання «Медіаграмотність викладачів фізики та здобувачів освіти як важливий чинник загальної культури» (спікер – ПОНОМАРЕНКО Наталія, доктор філософії, викладач ВСП «Машинобудівний фаховий коледж СумДУ», медіатренер). Пані Наталія зауважила, що медіаграмотність не тільки дозволить відфільтрувати в потоці величезного масиву інформації правдиві та фейкові повідомлення, але й допоможе розвивати інформаційну культуру, критичне мислення, а головне – зберегти ментальне здоров’я.

У форматі круглого столу учасники засідання обговорили розвиток інтелектуальних умінь і творчих здібностей здобувачів освіти під час навчання природничих дисциплін.

Також активну дискусію викликало питання щодо відновлення олімпіадного руху під час воєнного стану. Було прийнято рішення розробити Положення для проведення обласної онлайн-олімпіади з фізики серед здобувачів освіти ЗФПО; розпочати формування електронної бази завдань та їх розробку. До змагань планують залучати здобувачів освіти І–ІІ курсів.

Дякуємо колегам за обмін досвідом та співпрацю. Переконані, ця зустріч стане початком нових ідей, рішень, проєктів та ініціатив, спрямованих на покращення якості освітнього процесу в закладах фахової передвищої освіти.