PDFДрук

Навчальна електромонтажна практика: розвиток навичок та професійне зростання здобувачів освіти

Підготовка майбутніх фахівців вимагає не лише теоретичних знань, але й практичних навичок, які є невід’ємною частиною успішної кар’єри.

З 8 по 26 квітня здобувачі освіти ІІ курсу спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія (освітньо-професійна програма «Обслуговування комп’ютерних систем та мереж») Класичного фахового коледжу проходять навчальну практику з електромонтажу (керівник – майстер виробничого навчання Денис НАУМОВ). Саме електромонтажна навчальна практика є однією з форм організації освітнього процесу, зокрема практичного навчання, що тісно пов’язана з галуззю – з елементами електроніки і монтажем проводів та комплектуючого до пристроїв автоматизації. Під час її проходження здобувачі коледжу отримують практичні навички і знання, які є надважливими для роботи в галузі IT та електроніці.

Під час цього виду практики студенти коледжу набувають первинні практичні навички, що формують спеціальні компетентності, які забезпечують досягнення результатів навчання і є важливими для їхньої майбутньої професійної діяльності: навчаються працювати з електричними системами; знайомляться з різними методами, техніками та способами монтажу; опановують навички паяння та використання спецінструменту; вивчають роботу контрольно-вимірювальних приладів, що використовуються при електромонтажу.

Денис НАУМОВ як керівник практики та майстер виробничого навчання особливу увагу приділяє правилам техніки безпеки при виконанні здобувачами освіти відповідних робіт, виховує в них культуру праці, уважність, посидючість та відповідальне ставлення до своєї роботи.

Бажаємо всім здобувачам освіти успішного і плідного навчання під час практики, здобуття нових знань і навичок, а також вдалого захисту, який відбудеться на підсумковому занятті.