PDFДрук

Персональний шлях реалізації особистісно-професійного потенціалу здобувача освіти: студенти коледжу обирають вибіркові дисципліни на наступний навчальний рік

У Класичному фаховому коледжі СумДУ триває вибір здобувачами освіти вибіркових дисциплін, які вони будуть вивчати в 2024–2025 н. р. Це можливість сформувати ефективну індивідуальну освітню траєкторію. Зазначена процедура проводиться на засадах прозорості та студентоцентризму. Варто зазначити, що такий вибір вони здійснюють, орієнтуючись на власні здібності, інтереси, ціннісно-смислові установки, потреби, мотивацію та досвід.

Реалізувати своє право на вільний вибір навчальних дисциплін можуть здобувачі коледжу таких спеціальностей та освітніх програм:

• фаховий молодший бакалавр – 073 Менеджмент (освітньо-професійна програма «Організація виробництва»), 133 Галузеве машинобудування (освітньо-професійна програма «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях»), 171 Електроніка (освітньо-професійна програма «Виробництво електронних та електричних засобів автоматизації»), 123 Комп’ютерна інженерія (освітньо-професійна програма «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж»), 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійні програми «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій», «Будівництво та експлуатація будівель і споруд», «Будівництво, експлуатація та ремонт автомобільних доріг і аеродромів»), 193 Геодезія та землеустрій (освітньо-професійна програма «Землевпорядкування»);

• молодший бакалавр – 015 Професійна освіта. Будівництво (освітньо-професійна програма «Професійна освіта. Будівництво та зварювання»), 017 Фізична культура і спорт (освітньо-професійна програма «Фізична культура і спорт»), 073 Менеджмент (освітньо-професійна програма «Менеджмент організацій»), 133 Галузеве машинобудування (освітньо-професійна програма «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях»), 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійні програми «Будівництво і технічна експлуатація інженерних споруд залізничного транспорту», «Будівництво та експлуатація будівель і споруд», «Автомобільні дороги та аеродроми»);

• бакалавр – 073 Менеджмент (освітньо-професійна програма «Менеджмент»), 133 Галузеве машинобудування (освітньо-професійна програма «Галузеве машинобудування»), 171 Електроніка (освітньо-професійна програма «Електронні інформаційні системи»).

Усі вони були ознайомлені з діючим Положенням про організацію викладання дисциплін вільного вибору, з порядком, термінами, особливостями запису та умовами формування навчальних груп для вивчення вибіркових навчальних дисциплін. Також до відома студентів було доведено зміст Каталогів вибіркових дисциплін загальної підготовки № 1 та Каталогів вибіркових дисциплін фахової підготовки № 2 за вищезазначеними освітньо-професійними програмами та презентовано запропоновані до вибору навчальні дисципліни.

Під час проведення зустрічей здобувачі коледжу дискутували щодо задоволення професійних та особистісних потреб у процесі формування індивідуальної освітньої траєкторії, за рахунок якої, переконані, набудуть фахових компетентностей та стануть затребуваними, конкурентоспроможними й здатними до самореалізації в мінливих соціально-економічних умовах.

Додамо, що всі дисципліни – актуальні та важливі, тож варто обрати ті, які є найбільш цікавими та дадуть можливість у подальшому реалізувати себе як висококваліфікованого фахівця.

Сподіваємося, кожен із вас зробить для себе виважений та правильний вибір. Успіху!