PDFДрук

Правила поведінки в мережі під час війни: засідання наукового гуртка Teсhnologies

20 березня 2024 р. за участю викладачів інформатики Класичного фахового коледжу СумДУ Олександра РОМАНЕНКА та Світлани ПЕЧЕНКО було проведено чергове засідання гуртка Teсhnologies.

Здобувачі освіти спеціальності 123 Компʼютерна інженерія (освітньо-професійна програма «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж») разом із представниками студентського самоврядування коледжу переглянули навчальний відеоролик «Як не нашкодити своїм: правила поведінки в мережі під час війни» та взяли активну участь в обговоренні актуальної сьогодні теми – «Сучасні відеохостинги та соціальні мережі: який контент споживати, щоб не спонсорувати ворога».

Паралельно з бойовими діями існує також інформаційний фронт, на якому кожен із нас може бути корисний своїй державі. Проте інколи інформацію, яку ми поширюємо в соціальних мережах та пабліках, можуть використати проти нас. Важливо, що гуртківці усвідомили, що можна публікувати в мережі, а що краще приберегти до Перемоги, наскільки важливо не спонсорувати ворога й обговорили поради Міністерства оборони України, Міністерства цифрової трансформації України та СБУ.