PDFДрук

Будуємо успішне майбутнє разом, або зустріч вмотивованих у коледжі: презентація відділення «Будівництво будівель і споруд та землевпорядкування»

27 квітня 2024 р. у Класичному фаховому коледжі СумДУ відбувся черговий квітневий Open Day, який завжди затребуваний серед майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків. Цього разу було презентовано одне з найдавніших відділень закладу освіти – «Будівництво будівель і споруд та землевпорядкування».

Про особливості освітнього процесу, сьогодення та перспективи відділення розповіла його завідувач Людмила БАНДУРКА. Вона детально ознайомила присутніх з можливостями освітньо-професійних програм – «Будівництво та експлуатація будівель і споруд» (спеціальність 192 Будівництво та цивільна інженерія) та «Землевпорядкування» (спеціальність 193 Геодезія та землеустрій); назвала підприємства, на яких здобувачі освіти мають змогу пройти виробничу практику; ознайомила з матеріально-технічною базою відділення, програмним забезпеченням. Людмила Вікторівна наголосила: «Класичний фаховий коледж – один з кращих коледжів в Україні за обсягами прийому і підготовки здобувачів освіти. Водночас це надзвичайно відповідально, адже ми задаємо тон освітнього простору в регіоні. Студенти відділення «Будівництво будівель і споруд та землевпорядкування» здобувають перспективні професії, високий рівень фахової підготовки та отримують можливості гідного працевлаштування, здатні розв’язувати нестандартні виробничі завдання в різних умовах».

Викладач коледжу Світлана РУДИЦЯ презентувала учасникам зустрічі цікаву доповідь про нестандартні архітектурні рішення і сучасні тенденції в будівництві по всьому світу, зокрема розповіла про розумні висотні будівлі в Дубаї, досягнення архітектури в Індії, Іспанії, Франції. Також ознайомила присутніх із застосуванням новітніх матеріалів, взаємодією будівництва й архітектурних удосконалень. Світлана Володимирівна зауважила: «Ми маємо розуміти важливість простору, його здатність змінювати поведінку людей. Архітектура – це відображення освіченості нашого суспільства, його запит. Це мистецтво, яке має надихати. Простір визначає те, якими ми є, але і ми визначаємо простір».

Викладач відділення Наталія ГУЦ показала, як за допомогою сучасного програмного забезпеченням, зокрема AutoCAD, здобувачі освіти виконують курсові та дипломні проєкти. Наталія Михайлівна підкреслила: «Такі завдання дають простір для втілення творчої уяви майбутнього будівельника. Важливо, що студенти нашого відділення опановують не тільки робітничі професії, а й у подальшому зможуть реалізувати себе і як інженери-проєктувальники, і як архітектори».

Надзвичайно популярною серед абітурієнтів залишається освітньо-професійна програма «Землевпорядкування». Тамара ЗАБОЛОТНЯ, гарант зазначеної освітньо-професійної програми, та викладач відділення Руслана КУЗЬКО презентували переваги та можливості спеціальності 193 Геодезія та землеустрій і наголосили, що держава потребує висококваліфікованих землевпорядників. Педагоги окреслили перспективи працевлаштування, назвали посади, на яких можуть працювати майбутні землевпорядники, розповіли про навчальну практику та ознайомили з геодезичними приладами – теодолітом і нівеліром, які використовуються для виконання польових та камеральних робіт, продемонстрували карти місцевості, з якими працюють фахівці цієї галузі. Цікавим інтерактивним моментом було проведення викладачами вікторини, під час якої абітурієнти могли відчути себе справжніми землевпорядниками.

Насамкінець заходу гарант освітньо-професійної програми «Будівництво та експлуатація будівель і споруд» Юлія САХНЮК разом з іншими викладачами провела екскурсію закладом освіти. Життєві реалії змушують нас приділяти значну увагу саме питанню безпеки та комфортного перебування в закладі освіти. Так, присутні оглянули укриття (у розбудові якого активну участь брали здобувачі коледжу), побачили елементи інклюзивного простору, зокрема підіймальну платформу (підйомник), яку перевірили в дії.

Підбиваючи підсумки насиченого дня, Людмила БАНДУРКА зазначила: «Нова реальність, в якій опинилася Україна після 24 лютого 2022 р., поставила перед нами нові виклики. І саме ми маємо підготувати фахівців, що будуть відбудовувати країну, інфраструктуру, розвивати, проєктувати та створювати нові міста, відновлювати понівечені землі та ефективно їх використовувати. А без освіти – немає відбудови».

Тож приєднуйтесь до нашої коледжанської спільноти! Якісна освіта поруч! Чекаємо вас за адресою: м. Конотоп, пр. Миру, 24, кімн. 117; (068)735-81-38, (097)438-28-00.