PDFДрук

«Обізнана – значить захищена»: студентки КФКСумДУ вчилися правовій грамотності у сфері сімейного права та шлюбних відносин

Цікавий та надзвичайно корисний воркшоп з правової грамотності у сфері шлюбних відносин відвідали цього тижня студентки Класичного коледжу СумДУ.

Спікерами заходу були представниці громадської організації «Ліга сучасних жінок»: кейс-менеджерка Анна КРАМАР та практикуюча адвокатка в сфері сімейного права Діна РІШКА.

Зокрема, розглядали плюси і мінуси вступу в офіційно зареєстрований та цивільний шлюб, актуальні питання про правовий статус дитини, народженої в таких шлюбах, розв’язували ситуативні задачі у випадку припинення таких шлюбів, визначали поняття особистої та спільної сумісної власності, розглядали особливості майнових прав та поділу майна, особливості спадкування, прав та обов’язків на утримання при розірванні шлюбу, а також розвінчували міфи в ситуаціях при розірванні шлюбу.

Щиро вдячні тренеркам за надзвичайно змістовну, життєво корисну інформацію та креативну її подачу.

Переконані, що, отримані під час воркшопу знання у сфері сімейного права, будуть запорукою успішного регулювання відносин у сім'ї.