PDFДрук

Теслярські роботи: триває навчальна практика для майбутніх фахівців залізничного транспорту

У структурі змісту навчальної практики, яку зараз проходять здобувачі освіти ІІ курсу Класичного фахового коледжу спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій»), передбачений змістовий модуль «Теслярські роботи».

Для забезпечення продуктивного та безпечного виконання цього виду практичної підготовки роботи проводяться під керівництвом досвідченого майстра виробничого навчання Олексія ТОЦЕНКА.

Теслярські роботи – будівельні роботи, пов’язані з виготовленням і встановленням (монтажем) дерев’яних конструкцій і виробів, що полягають у влаштуванні дерев’яних фундаментів (паль), стін, перегородок, перекриттів, підлоги, даху, у зведенні щитових і каркасних будинків, дерев’яних інженерних споруд (дерев’яних гребель, мостів) та допоміжних пристроїв (риштовань, опалубки, помостів тощо).

Здобувачі освіти опановують різноманітні аспекти теслярської справи – від основ ремонту до розробки та виготовлення нових компонентів, виявляють великий інтерес та наполегливість.

Навчальна практика дає можливість здобувачам освіти навчатися практично вирішувати виробничі завдання, нести відповідальність за виконану роботу та розвиває професійні навички, зокрема навички роботи з інструментами та матеріалами.

Нехай ця навчальна практика стане ще одним кроком до успішного майбутнього наших студентів у галузі залізничного транспорту.