PDFДрук

Питання академічної доброчесності – в центрі уваги молодих науковців коледжу

27 березня 2024 р. відбулося чергове засідання-диспут Школи молодого науковця, що традиційно об’єднало здобувачів освітніх ступенів «бакалавр», «молодший бакалавр», освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр», які цікавляться науковими дослідженнями.

За пропозицією молодих дослідників, зібрання було присвячене актуальній на сьогодні темі – «Академічна доброчесність: проблеми реалізації та відповідальність».

Доповідачами на засіданні були модератор Школи молодого науковця, голова циклової комісії «Бакалаврат спеціальності «Менеджмент»» ЩЕРБИНА Ольга та студентка групи М-01б РАДЧЕНКО Вікторія, яка закінчила міжнародний академічний курс «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель».

У ході жвавої дискусії учасники диспуту, молоді науковці, розглянули такі важливі питання вищої освіти сьогодення, як форми порушення академічної доброчесності, плагіат у наукових дослідженнях, правила цитування запозичень, відповідальність за академічну недоброчесність.

До наукового диспуту долучився кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри комп’ютеризованих систем управління, вчений секретар Сумського державного університету РУБАН Анатолій Іванович, який наголосив на важливості дотримання академічної доброчесності під час наукових досліджень та зазначив, що в Сумському державному університеті цьому аспекту діяльності приділено високу увагу.

У Класичному фаховому коледжі СумДУ питання академічної доброчесності постійно перебуває в центрі уваги.