PDFДрук

Для здобувачів освіти Класичного фахового коледжу СумДУ було проведено настановчу конференцію щодо організації та проведення виробничої практики

17 квітня 2024 р. здобувачі освітнього ступеня «фаховий молодший бакалавр» випускного курсу всіх освітніх програм та здобувачі освіти ІІІ курсу спеціальності 133 Галузеве машинобудування взяли участь у настановчій конференції щодо організації та проведення виробничої практики, яку провів Олександр КУЗЬКО, завідувач навчально-виробничої практики Класичного фахового коледжу. Окрім студентів, до онлайн-зустрічі доєдналися завідувачі відділень, гаранти освітніх програм, голови ЦК (секцій) та безпосередньо керівники виробничої практики, які задіяні в цьому процесі та надаватимуть, зокрема, консультації з питань написання звіту.

Метою заходу було надати здобувачам освіти детальну інформацію щодо основних аспектів проходження ними виробничої практики – від організаційних моментів до питань вимоги безпеки та відповідальності, яка розпочнеться після екзаменаційної сесії.

На початку зустрічі Олександр Леонідович зауважив, що виробнича практика є обов’язковою частиною освітнього процесу в коледжі та спрямована на завершення формування набутих компетентностей та отримання досвіду їх застосовування; оволодіння сучасними формами організації праці, обладнанням, пристроями і технологіями відповідно до спеціальності; ознайомлення з умовами провадження професійної діяльності.

Олександр КУЗЬКО наголосив, що у зв’язку з воєнним станом та відповідними обмеженнями в діяльності виробничих підприємств, у 2023/2024 навчальному році ця практика буде проведена у змішаній формі.

Найбільший інтерес у здобувачів освіти викликав перелік потенційних місць проходження виробничої практики з перспективою подальшого працевлаштування.

У ході настановчої конференції були розглянуті і питання охорони праці під час проходження виробничої практики, індивідуальні завдання, звітна документація, зокрема зразки її оформлення, яку необхідно буде надати у встановлений термін для перевірки та оцінювання.

На завершення зустрічі Олександр Леонідович побажав студентам продуктивного та вдалого проходження виробничої практики: «Нехай цей період буде для вас часом навчання, зростання, отримання цінного досвіду та нових досягнень. Переконаний, виробнича практика відкриє вам завісу вашої бажаної роботи, дозволить відчути себе вже справжніми фахівцями та зробити перші кроки професійного становлення».