PDFДрук

Вітаємо ректора Сумського державного університету з відзнакою Національної академії педагогічних наук України

21 березня 2024 р. у Києві у змішаному форматі відбулося спільне засідання Президії Національної академії педагогічних наук України та вченої ради Сумського державного університету, що було присвячене презентації досвіду, унікальних успіхів та перспектив, які має СумДУ в практичній діяльності та світових рейтингах.

Почесний ректор, голова вченої ради Сумського державного університету, кандидат технічних наук, професор Анатолій ВАСИЛЬЄВ і нинішній ректор Сумського державного університету, кандидат фізико-математичних наук, доцент Василь КАРПУША представили доповідь «Побудова, розвиток та успішність реалізації стратегії Сумського державного університету. Досвід і перспективи».

Василь КРЕМЕНЬ, президент НАПН України, назвав показовим приклад розвитку Сумського державного університету в різних напрямках. Він зауважив, що визначальними чинниками успішності університету є багатопрофільність, орієнтація на практичні потреби суспільства, фаховий науково-педагогічний колектив, високий корпоративний дух, а також ефективний менеджмент.

Надзвичайно приємним завершенням засідання стало вручення Василю КАРПУШІ медалі Національної академії педагогічних наук України «Ушинський К. Д.» за визначні досягнення в розвитку Сумського державного університету, освіти і науки України. Ця нагорода є відомчою відзнакою, якою відзначаються педагоги, вчені, організатори освіти, громадські діячі, політики та інші за значні досягнення в галузі педагогічної і психологічної наук, особистий внесок у розвиток української освіти.

Колектив Класичного фахового коледжу щиро радіє та приєднується до всіх вітань. Бажаємо Василю Даниловичу творчої наснаги, нових особистих та професійних вершин, наполегливості в досягненні мети, оптимізму, стійкості, майбутніх звершень та ПЕРЕМОГИ! Нехай Ваші життєлюбність, невичерпна енергія, організаторський талант, відданість справі та високий професіоналізм, внесок у розвиток вітчизняної науки та освіти і надалі слугують задля зміцнення і процвітання Сумського державного університету.

З повагою – колектив Класичного фахового коледжу СумДУ