PDFДрук

Чергове засідання наукового гуртка «Сучасний землевпорядник»

24 квітня 2024 р. у Класичному фаховому коледжі СумДУ відбулося чергове засідання наукового гуртка «Сучасний землевпорядник», активними учасниками якого є здобувачі освіти за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій (освітньо-професійна програма «Землевпорядкування»). Цього разу темою зустрічі було ознайомлення з дотриманням принципів академічної доброчесності під час здійснення наукових досліджень.

Викладачі коледжу Тамара ЗАБОЛОТНЯ та Руслана КУЗЬКО зауважили, що академічна доброчесність – це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та наукових (творчих) досягнень. Вона базується на засудженні практик списування (виконання письмових робіт із залученням зовнішніх джерел інформації, крім дозволених для використання), плагіату (відтворення опублікованих текстів інших авторів без зазначення авторства), фабрикації (вигадування даних чи фактів, що використовуються в освітньому процесі).

Також гуртківці ознайомились з видами академічної відповідальності, порядком виявлення та встановлення фактів порушення академічної доброчесності.

Під час засідання здобувачі освіти активно ставили проблемні питання, висловлювали власні думки та ідеї, дискутували.

Важливо наголосити, що діяльність наукового гуртка «Сучасний землевпорядник» є важливою та актуальною, адже такі зустрічі сприяють розвитку творчих здібностей здобувачів освіти, навичок самостійності та впевненості в обраній професії.

Бажаємо майбутнім фахівцям землевпорядної галузі нових досягнень і натхненної науково-дослідної роботи в подальшому! Запрошуємо всіх охочих до співпраці та обговорення актуальних тем.