PDFДрук

Навчальна практика в майстернях коледжу. Змістовий модуль «Штукатурні роботи» для здобувачів освіти ОПП «Будівництво та експлуатація будівель і споруд»

Для здобувачів освіти ІІ курсу Класичного фахового коледжу спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво та експлуатація будівель і споруд») завершенням навчальної практики в майстернях закладу стало опанування технологій та тонкощів оздоблювальних робіт під керівництвом майстра виробничого навчання Людмили ВАВІЛОВОЇ.

Штукатурні роботи належать до великої групи оздоблювальних робіт, а професія штукатура займає особливе і дуже помітне місце серед інших будівельних спеціалізацій. Така робота полягає у виконанні вирівнюючого або декоративного шару розчину на поверхнях стін, стель та інших конструкцій.

Під час практики здобувачі освіти дізнались про види основних матеріалів, що застосовуються для виконання штукатурних робіт, найменування та призначення ручних інструментів та пристроїв, способи приготування розчинів та підготовки поверхонь під штукатурку.

Значну увагу було приділено організаційно-технічним заходам безпеки при виконанні робіт, адже життя та здоров’я людини – найважливіше.

Завдяки набутим раніше компетентностям та практичним навичкам виконання мулярних процесів цьогоріч студенти мали змогу особисто долучитися до проведення ремонтних робіт корпусу навчальних майстерень Класичного фахового коледжу СумДУ. Пишаємось вами, бажаємо подальших успіхів в опануванні обраного фаху!

Пам’ятаймо: «Майбутнє – це не те, куди ми йдемо, а те, що ми створюємо» (Джон Шаар).