PDFДрук

У пошуках таємниці генія Шевченка: здобутки студентів коледжу у Всеукраїнському конкурсі «Таємниця генія Шевченка»

Скиньте з Шевченка шапку. Та отого дурного кожуха.

Відкрийте в нім академіка. Ще одчайдуха-зуха.

Ще каторжника роботи. Ще нагадайте усім:

Йому було перед смертю всього лише сорок сім.

А то підробили діда і шкутильгаєте з дідом.

Ліниву свою недолугість за ним пускаєте слідом.

А він вибухає і шпетить всю вашу дурну макітру, І молодо круговертить.

Молодо! Проти вітру! (...)

Іван Драч, 1995 р.

Тарас ШЕВЧЕНКО – одна з найвидатніших постатей української літератури. Таємницю феномена його особистості, його життя і творчості і досі вивчають.

Нещодавно на освітній платформі «На Урок» до 210-річчя з Дня народження генія і пророка українського народу проходив Всеукраїнський конкурс «#ТГШ210: таємниця генія Шевченка», активну участь в якому взяли здобувачі освіти Класичного фахового коледжу СумДУ.

За результатами конкурсу переможцями стали такі студенти:

диплом І ступеняБУРЯКОВ Ярослав (521 гр.), ГЛУШАН Олег (3 гр.), ДЗЮБА Дарина (3 гр.), КРИВЕНКО Максим (5 гр.), ПОВОЛОЦЬКА Анна (3 гр.), ПОВОЛОЦЬКА Ольга (3 гр.), ПРИХОДЬКО Богдана (621 гр.), РОМАНЮК Руслана (5 гр.), СЕМЕНКО Владислав (521 гр.);

диплом ІІ ступеняКИРІЙ Володимир (4 гр.), ПАЛЬЧИНСЬКА Діана (3 гр.), РАБЦУН Олександра (3 гр.);

диплом ІІІ ступеняДЕМЕНТЬЄВ Владислав (421 гр.), ДЕМЕНТЬЄВ Максим (421 гр.), МАКСИМЕНКО Карина (5 гр.), ШУСТ Вероніка (4 гр.).

Участь здобувачів освіти в цьому конкурсі – це не лише перевірка знань та розуміння творчості Тараса Григоровича ШЕВЧЕНКА, але й можливість зануритися у світ його поетичних образів, відкрити нові глибини його мистецького генія.

Тож вітаємо наших переможців та бажаємо їм творчого натхнення, нових досягнень і здобутків.

Читайте та відкривайте для себе «свого» Шевченка, адже, як говорить український поет і видавець Іван МАЛКОВИЧ, «його слова снуються в такій божистій послідовності, що, змикаючись одне з одним, дають нам вічну, непроминальну енергію українського духу».