PDFДрук

Навчитися самим та навчити інших: успішне закінчення курсу «Комп’ютерна діагностика автомобілів»

З 26 по 28 березня 2024 р. здобувачі освіти та викладачі Відокремленого структурного підрозділу «Конотопський фаховий коледж СумДУ» опановували курс «Комп’ютерна діагностика автомобілів». Ця ініціатива стала можливою завдяки плідній співпраці з «Жіночим центром працевлаштування». Курс був спрямований на поглиблення знань коледжан не лише в галузі автомобільної електроніки та діагностичних систем сучасних транспортних засобів, а й мікроконтролерних систем управління. Учасники тренінгу мали змогу отримати практичний досвід роботи з діагностичним обладнанням та програмним забезпеченням для комп’ютерного аналізу стану автомобіля. У заході взяли участь викладачі коледжу Лідія БОЙКО, Наталія ДЮХІНА, Тетяна ТАРАСЕНКО.

«Комп’ютерна діагностика – це невід’ємна складова сучасного автосервісу, – зазначає Лідія БОЙКО, – оволодіння цими навичками відкриває нові перспективи працевлаштування для випускників у сфері електроніки. Відтак, вже з наступного навчального року викладачі коледжу реалізують можливість ділитися отриманими знаннями та навичками зі здобувачами освіти, пропонуючи курс для вільного вибору з діагностики авто».

Наталія ДЮХІНА зауважила зростаючий рівень зацікавленості здобувачів освіти в практичних навичках, що можуть бути привабливими для тих, хто бажає швидко вступити на ринок праці з конкретною професією. Вона додала, що «основи комп’ютерного аналізу авто вже зовсім скоро стануть доступними для учасників гуртка «Electronics» на базі функціонуючої у коледжі Автошколи. Навчимося разом проводити діагностику електронних систем автомобіля, читати та інтерпретувати діагностичні коди несправностей, а також складати рекомендації щодо усунення виявлених проблем».

«Ніхто з нас не знає, які вміння знадобляться завтра. Тож оновлення змісту освітніх компонентів на основі сучасних практик – безцінне», – підсумувала Тетяна ТАРАСЕНКО.

Черговий крок у підготовці висококваліфікованих фахівців у галузі електроніки. Тож розширюємо свої можливості далі!