PDFДрук

Гостьова лекція для здобувачів спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (ОПП «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій»)

26 березня 2024 р. у межах вивчення навчальної дисципліни «Загальний курс та правила технічної експлуатації залізниць» (викладач – ГРЕБЕНИК Антон) для здобувачів ОПР фаховий молодший бакалавр спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій») Класичного фахового коледжу було проведено гостьову лекцію на тему: «Організація вантажних та пасажирських перевезень».

Спікером був директор Київського інституту залізничного транспорту Державного університету інфраструктури та технологій, канд. техн. наук, доцент кафедри залізничної колії та колійного господарства ТВЕРДОМЕД Володимир.

На початку онлайн-зустрічі Володимир Миколайович зазначив, що транспорт є однією з найважливіших галузей національної економіки і покликаний задовольняти потреби населення та суспільного виробництва в перевезеннях. Основу доходу залізниці формують саме вантажні перевезення.

Він представив діаграму структури та обсягу середньодобового відправлення вантажів залізницями України; детально зупинився на класифікації вантажних вагонів (зокрема за сферою використання, способом завантаження і типом кузова), класифікації вагонів вантажного парку (за приналежністю, сферою використання, способом навантаження); представив структуру робочого парку вантажних вагонів України, що викликало неабияке зацікавлення слухачів.

Під час гостьової лекції Володимир Миколайович ініціював діалог зі студентами, майбутніми фахівцями залізничної галузі, щодо передових технологій, а також основних проблемних питань у сфері організації вантажних та пасажирських перевезень.

Дякуємо спікеру за ґрунтовну лекцію, яка мотивувала здобувачів освіти до подальшого саморозвитку та самовдосконалення.