PDFДрук

Безпека на залізниці: гостьова лекція інженера з технічного навчання

Безпека на робочому місці завжди в пріоритеті, особливо коли мова йде про виконання робіт на залізниці.

16 квітня 2024 р. здобувачі освіти спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій») Класичного фахового коледжу СумДУ в межах вивчення дисципліни «Охорона праці в галузі» відвідали гостьову лекцію на тему: «Охорона праці та техніка безпеки при виконанні колійних робіт та перебування на залізниці. Інструктажі». Спікером був інженер з технічного навчання Олександр Миколайович ДУРАКОВ.

На початку онлайн-зустрічі Олександр Миколайович наголосив, що під час виконання колійних та інших видів робіт на залізниці, включаючи обслуговування, ремонт та утримання інфраструктури, дотримання правил безпеки є надзвичайно важливим: «Це не тільки захищає працівників від травм та нещасних випадків, але й забезпечує безперебійність руху поїздів і безпеку пасажирів».

Спікер детально розповів про основні аспекти техніки безпеки під час робіт на залізниці, ознайомив із міжнародними нормами та законодавчими документами в галузі охорони праці, продемонстрував захисне спорядження та його функції. Також він зауважив, що інструктажі з охорони праці передбачають надання всієї необхідної інформації щодо правил безпеки, процедур та обладнання, необхідного для виконання робіт, та «є важливим етапом у формуванні свідомого підходу до безпеки під час виконання робіт на залізниці».

Здобувачі освіти були уважні під час гостьової лекції, активно ставили питання та обговорювали цікаві приклади з професійної діяльності Олександра Миколайовича. Вони ще раз переконалися, що дотримання правил безпеки на робочому місці є важливим завданням майбутнього фахівця залізничного транспорту.

Дякуємо спікеру за корисні знання, досвід та вклад у формування свідомих та відповідальних спеціалістів.