PDFДрук

Пам’ятаємо, щоб не повторилося знов… Для здобувачів освіти коледжу проведено годину спілкування, присвячену Дню пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 рр.

Цього року наша держава вперше разом з усім світом відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 рр. З нагоди цього дня викладач історії Класичного фахового коледжу Олександр ЄВТУШЕНКО провів для здобувачів освіти 621 гр. годину спілкування під назвою «Пам’ятаємо, щоб не повторилося знов».

Олександр Валерійович нагадав студентам, що сьогодні Україна вшановує пам’ять кожного, хто здійснив значний внесок у перемогу над нацизмом, хто загинув у наймасштабнішій війні ХХ ст. Він наголосив, що Друга світова війна забрала життя мільйонів людей, які чинили спротив зі зброєю в руках у різних регулярних арміях світу, підпільних і повстанських структурах нацистській Німеччині та її союзникам. Необхідно пам’ятати, що війна – це не лише техніка, зброя, бої, а й долі мільйонів людей, їхні зламані життя, мрії та сподівання, розбиті вщент.

Студенти обговорили найбільш знакові події Другої світової війни та ще раз переконалися, що українська земля була одним з основних театрів воєнних дій, місцем масштабних битв і найзапеклішого спротиву.

Говорячи про 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом, молодь згадала українських героїв, які нині боронять весь світ від кривавого наступу та варварських злочинів Росії і віддають найцінніше – своє життя. На жаль, сьогодні нашому народу знову доводиться протидіяти злу, яке вже в обличчі Росії та її імперських амбіцій відродилось і намагається знищити нас. Наша боротьба триває щоденно. Країна-агресор вбиває, катує, руйнує колись квітучі міста та села, чинить звірства. Тож нині, у День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 рр., ми не лише згадуємо наших співвітчизників, які разом з іншими народами боролися і перемогли, але й віримо та наближаємо день нової ПЕРЕМОГИ!

Вічна пам’ять усім загиблим у Другій світовій війні, хто боровся проти нацизму й переміг! Слава всім, хто сьогодні боронить нашу державу! Світла пам’ять тим героям, кому ми завдячуємо нашим життям!