PDFДрук

З Днем народження, alma mater!

30 жовтня в Політехнічному технікумі КІСумДУ відбулися урочистості з нагоди 125-річчя утворення закладу та 15-річчя утворення Конотопського інституту СумДУ. Подвійний ювілей зібрав у стінах Політеху випускників минулих років – залізничників, будівельників, автошляховиків – успішних професіоналів, керівників залізниці різних рівнів, керівників будівельних організацій, які своїм кар’єрним злетом завдячують технікуму, який виплекав у них потяг до збагачення професійних знань, до постійного невтомного пошуку. На зустріч до Політеху завітали випускники й більш юних спеціальностей навчального закладу.

Зустріч випускників з викладачами та завідувачами відділень була справді зворушливою, адже, безумовно, це була зустрічь поколінь. Цілі династії залізничників, будівельників, автошляховиків виплекав технікум, цілі династії виховали викладачі-ветерани.

Тремтливо-зворушливі мелодії саксофона зустрічала гостей свята біля актової зали. Святкова концертна програма була побудована у формі екскурсу в історію навчального закладу, в історію міста.

Звісно історія складається із закономірностей, особливо ця істина стосується нашого навчального закладу, адже його випускники повертаються часто до alma mater вже викладачами чи працівниками закладу.

Перед присутніми виступив директор технікуму з 1979 до 1988 рр. Прокопець Віктор Андрійович, випускник 1954 р.

З особливою теплотою звучали спогади про Миколу Прокоповича Срочка – керівника нашого закладу з 1947 до 1979 рр. – неперечісну особистість, взірця чуйності, принциповості, відданості улюбленій справі. Пам’ять про легендарного керівника було вшановано покладанням квітів до пам’ятної дошки.

Гостей свята привітали директор Політехнічного технікуму КІСумДУ Гребеник Тетяна Вікторівна та директор Конотопського інституту СумДУ Бібик Віталій Володимирович. Керівники навчальних закладів-ювілярів відзначили їх впевнений поступ на освітянській ниві, наукові досягнення викладачів та студентів.

Зі словами привітання до присутніх звернулися перший проректор СумДУ Карпуша  В. Д. та керівник по роботі з позабазовими структурними підрозділами СумДУ Рубан А. І. Вони відзначили прогресивні починання та прагнення в наших навчальних закладах, засвідчили повагу до їх керівників та побажали й надалі залишатися лідерами серед закладів освіти регіону.

Заступник голови Конотопської міської ради Тетяна Миколаївна Шерудило відзначила активну громадянську позицію наших викладачів та студентів і побажала надалі викладачам залучати студентів до наукових знахідок та досліджень.

Серед почесних гостей свята – голова Сумського обласного комітету профспілки працівників освіти та науки України Сергій Васильович Осадчий та голова профспілки СумДУ Валентина Олександрівна Боровик.

Не оминули увагою ювілей Політеху і завідувач сектору нормативності освіти та кадрової роботи відділу освіти Конотопської міської ради Одинцова Лілія Миколаївна, начальник відділу у справах молоді та спорту Ольга Олегівна Качура,  завідувач сектору фізичної культури та спорту Сергій Михайлович Євдоченко, заступник директора дитячої юнацької спортивної школи Михайла Маміашвілі Тамара Михайлівна Паламарчук та голова Конотопської територіальної профспілкової організації  залізничників та транспортних будівельників Володимир Олександрович Шмаглій з представниками підприємств та установ залізничної галузі. З найкращими побажаннями до ювілярів звернулись як випускники закладу, так і колеги інших навчальних закладів. Приємно було чути слова вдячності за студентів і випускників технікуму  від керівників підприємств та установ, де наші вихованці проходять виробничу практику чи працюють.

Особливої уваги на святі заслуговували, звісно ж, випускники. Це для них студенти Політеху підготували змістовну концертну програму, яка не залишила байдужим нікого з присутніх.

З вуст ведучих присутні дізналися про те, чим живуть сьогодні заклади-ювіляри, почули про досягнення викладачів та студентів, про розмаїття студентського дозвілля, волонтерство, яке особливої актуальності та розвитку набуло з початком  трагічних подій на сході країни.

Тож сьогоднішній Політехнічний технікум та Конотопський інститут СумДУ – це сучасні навчальні заклади, які пишаються своїм минулим і впевнено крокують у майбутнє.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто вже пішов за межу життя, присвятивши себе вихованню студентів.

Велика кількість гостей, які завітали, щоб розділити радість ювілярів, свідчить про повагу до викладачів та навчальних закладів вцілому.

Нині єдиний творчий колектив працівників та студентів вписує нові яскраві сторінки в історію закладів.

Життя в них вирує, стає ще більш цікавим, стираються грані між буднями та святами. Ми впевнено крокуємо до нових звершень, і до ще більш солідних ювілеїв.