PDFДрук

Презентація автомобільних доріг

Нещодавно для студентів 321 групи Політехнічного технікуму КІСумДУ викладачами Тарасенко Т. М. та Мельниченко І. В. була проведена презентація автомобільних доріг. Захід супроводжувався слайдами з відповідними фото.

У заході було розглянуто дороги Сумщини. Можна коротенько сказати, що для забезпечення комфорту і безпеки руху, якісного будівництва та ремонту, працівники Служби автомобільних доріг у Сумській області намагаються впроваджувати сучасні новітні технології, послідовно застосовувати інноваційні методи. Особливою гордістю для Сумщини на є створення та введення в експлуатацію власної бітумно-емульсійної бази, яка вважається однією з кращих в Україні. А влітку конотопські дорожники ремонтують місцеві дороги, наносять свіжу розмітку, встановлюють нові дорожні знаки, з нетерпінням чекаючи приїзду великої кількості гостей, які прагнуть доторкнутися до історичного минулого нашої славної землі.

Також було презентовано багато неймовірних доріг світу. Багато з них прокладені серед пагорбів і гір, багатьом вже тисячі років. Ці дороги дуже популярні серед туристів. Їзда по ним дає одночасно відчуття захоплення і страху. Представлені дороги не тільки найкрасивіші, але і самі звивисті.

Автомобільна дорога – штука небезпечна сама по собі. Але є в світі дороги дуже небезпечні. Такою була показана стара дорога в болівійської провінції Юнгас (North Yungas Road) протяжністю близько 70 кілометрів. Місцями на цій звивистій і надзвичайно вузькій «трасі» неможливо роз'їхатися двом машинам. Тут відбувається багато аварій. Одне з місцевих дорожніх правил наказує водієві автомобіля, що спускається триматися зовнішнього краю дороги, а пріоритетне право проїзду завжди у транспорту, що підіймається в гору. Подекуди й одна вантажівка уміщається дивом, притому, що вантажівки та автобуси – основний транспорт на «Дорозі смерті». Ця дорога є одним з небагатьох маршрутів, що з'єднують північну Болівію зі столицею, тому його експлуатація не припиняється, незважаючи ні на що.

Підводячи підсумок, можна сказати, що студенти були в захваті від цікавих фактів представлених у заході, так як активно вступали в дискусію та задавали багато суттєвих питань.