PDFДрук

Плетемо Перемогу своїми руками

З початком війни на Сході України тисячі людей різного віку об’єднали свої зусилля заради підтримки наших вояків. Важкі втрати на передовій, чергові хвилі мобілізації змушували підніматися небайдужих і шукати спосіб, як допомагати нашій армії. Одним із напрямків діяльності волонтерської спільноти стало плетіння маскувальних сіток і «кікімор». У процес виготовлення масксіток включилися дорослі і діти, юні та сиві, знайомі й не знайомі між собою свідомі громадяни України. Плели і плетуть великі і маленькі міста, плетуть райцентри і селища. У 2014-2015 роках працювало більше ніж 150 груп у 120 містах і селах України. Політехівці в нашому рідному місті були в числі перших, хто долучився до спільної корисної справи. Уже понад рік ми своїми руками плетемо Перемогу. Стрічка за стрічкою, нитка за ниточкою, вузлик за вузликом, пліч-о-пліч студенти і працівники в’яжуть сітки і маскувальні костюми для снайперів і розвідників на передову. Вже сотні кв.метрів різних маскувальних сіток: «зима», «брудна зима», «зеленка», «весна», «літо», «осінь», сплетених руками політехівців передані в зону АТО.

Будемо чесними.. піднялись на допомогу не всі.. Багато хто навчився жити поруч із війною, не помічаючи війни. Але в іншої половини, у кращої половини, все по-справжньому: війна справжня, жертви справжні, співчуття справжнє і щастя від можливості допомагати теж справжнє... Тому взимку і влітку, весною та восени, після навчання і в канікули, в будні і святкові дні небайдужі політехівці щоденно і невтомно своїми руками плетуть Перемогу.

Лише за 2 тижні лютого вправними рученятами політехівців сплетено 5 маскувальних сіток. Дякуємо всім студентам, викладачам і працівникам, хто не втомився, не розчарувався, хто відповідально і свідомо ставиться до шляхетної справи – допомоги нашим захисникам у зоні АТО.

А ви ще не з нами? Долучайтеся: роботи вистачає!