PDFДрук

Це неймовірно! Курси китайської в Класичному коледжі

18 грудня викладачі та здобувачі освіти Класичного фахового коледжу СумДУ доєдналися до Міжнародного проєкту «Chinese Bridge» Online Group Project.

Цьому передували напружені перемовини з декількома освітніми центрами розвитку китайської мови та культури. Інформація про найближчі курси надійшла до нашого освітнього закладу від Сумського Державного університету, в якому Confucius Class функціонує з 2010 року. На наш запит - пропозиція про участь у Chinese Bridge Online Group Project надійшла від Shangdong Business Centre. А технічні можливості КФК СумДУ та компетентність організаторів і учасників курсів з вивчення китайської мови дали можливість вперше в історії закладу взяти участь у міжнародному онлайн-проекті.

Короткострокові курси включають заняття з наступних тем: культура та традиції, історія розвитку інформаційних технологій (систем штучного інтелекту, хмарних технологій та віртуальної реальності) в Китаї.

Це наш перший досвід у вивченні нової іноземної мови з рівнем знань beginner. Після першого дня занять слід зазначити, що найбільший досвід, який ми отримали – це враження від міжкультурного діалогу з китайськими партнерами. Координатор проєкту - Тетяна Романченко.

Звертаємося до молоді та здобувачів освіти, яка спостерігає за глобалізаційними процесами у світі, процесами інтеграції культур – знання англійської мови давно вже є необхідністю сьогодення! Саме вона є допоміжним інструментом під час вивчення китайської на курсах.

Маємо надію на продовження плідної співпраці, адже здобуття нових навичок та вмінь комунікації є важливими для формування сучасної особистості.