PDFДрук

Позанавчальний відділ відзвітував про свою роботу

27 червня відбувся звіт працівників позанавчального відділу КФК СумДУ перед адміністрацією закладу.

Не зважаючи на надскладні умови, в яких довелося працювати освітянам у 2021-2022 навчальному році, у Класичному коледжі постійно велася робота, спрямована на виховання та підтримку студентської молоді. Протягом року був проведений ряд заходів. Серед них: робота клубів у рамках співпраці з благодійним фондом «Відень» - ми вдячні нашим партнерам за можливість продовжувати роботу клубів, в тому числі в період війни.

Не зупинилася робота і ГО «Новий час». Цьогоріч учасники цієї організації написали та захистили проєкт неформальної освіти «PROкачай свої можливості». Під нього були виділені кошти з міського бюджету, але через початок війни в Україні проєкт так і не встиг реалізуватися в цьому році.

Протягом навчального року були проведені традиційні урочисті заходи до Дня знань, Дня працівника освіти, Дня закоханих, відкритий конкурс-фестиваль патріотичної пісні «Від серця до серця» - цьогоріч він мав формат благодійного фестивалю, а всі зібрані на ньому кошти спрямовані на закупівлю піротехнічного обладнання для розмінування Сумщини. Був створений патріотичний флешмоб до Дня вишиванки – в ньому взяли участь педагогічні працівники та студенти коледжу, разом вони заспівали популярну українську пісню «Ой, у лузі червона калина» та зафільмували це на відео.

Студенти коледжу взяли участь в онлайн-конкурсі «Кращий студент року» та здобули перемогу у п’ятьох номінаціях. Студентка коледжу Валерія Шешеня увійшла до складу Обласної молодіжної ради, А Дар’я Литвиненко – до студентської ради Сумської ОДА. У жовтні минулого року був переобраний новий склад студентського парламенту.

У коледжі працює психологічна служба, проводяться методичні об’єднання класних керівників. Коледжани постійно долучаються до участі в різноманітних челенджах, вікторинах, фотоконкурсах, майстерках, тренінгах, спортивних турнірах  тощо.

Війна не зупинила діяльність позанавчального відділу, який відповідно до викликів часу переорієнтувався на волонтерську діяльність. Робота зосереджувалась на роботі гуманітарного штабу, який допомагав населенню в отриманні ліків, продуктів харчування, одягу в найскрутніші періоди, а також збирали допомогу для потреб ЗСУ.

Директор коледжу Тетяна Гребеник подякувала працівникам позанавчального відділу за активну роботу в цьому навчальному році та ознайомила з новаціями в роботі коледжу в новому 2022-2023 році. Працюємо далі. Щодня – на крок ближче до перемоги!