PDFДрук

Викладачі та студенти КФК СумДУ взяли участь у конкурсі міні-грантів та отримали фінансову підтримку проєктів

08.07.jpg

У рамках реалізації в місті Конотоп проєкту «Підвищення позицій ОГС Сумщини через адвокатування програм участі молоді у формуванні політики громад» від ГО «Бюро аналізу політики» в Конотопській громаді відбувся конкурс міні-грантів.

05.07.2022 року в КМР було проведено відкритий захист та представлення проєктів.

Загалом від Конотопської громади було подано сім проєктів, два з них написано коледжанами та студентами Класичного фахового коледжу СумДУ:

1) «Турнір ігор «Вуйко та його команда» - представила ініціативна група "ВЕСЕЛКА" у складі: Тринитко Наталії, Шуляк Марії, Засікан Евгена (студент 131 групи);

2) «Квест «Електронні технології для майбутнього дітей» - представила ініціативна група «ХМАРИНКА» у складі: Шуляк Марії, Тринитко Наталії, Хукаленка Дмитра (студент 131групи).

Пріоритетне завдання тематики поданих проєктів наших коледжан та студентів - активізація громади, особливо у напрямку створення умов для розвитку молоді.

Проєкти слухала та оцінювала комісія у складі: Ольги Резніченко – начальник відділу у справах молоді управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації, Мирослава Ольшанського – директор ГО «Бюро аналізу політики», Віктора Бобиренко – експерт ГО «Бюро аналізу політики», Дарії Данілової – громадський діяч, тренер та експерт проекту, Людмила Ігнатенко – перший заступник міського голови, Ольга Качура- начальник відділу молоді та спорту КМР.

06.06.2022 року вже оголошені переможці, яким надасться фінансування на реалізацію проєктів.

Серед переможців конкурсу міні-грантів проєкт «Турнір ігор «Вуйко та його команда» (ініціативна група Тринитко Н.В., Шуляк М.С., Засікан Є.) . Проєкт спрямовано на зацікавлення молоді міста та району в командних настільних іграх національно-патріотичного спрямування, організацію змістовного та активного дозвілля в позаурочний час, формування стійкої мотивації на здоровий спосіб життя і вміння відмовитися від шкідливих звичок.

У реалізації проєкту братимуть участь члени ініціативної групи "ВЕСЕЛКА", осередок Пласт-НСОУ в Конотопі, Класичний фаховий коледж СумДУ.

Проєкт «STEM робототехніка» представляв керівник клубу робототехніки, педагогічний працівник КФК СумДУ Денис Наумов. Його проєкт підтримали представники влади міста та рекомендували до реалізації за рахунок інших джерел фінансування.

Вітаємо переможців конкурсу проєктів та бажаємо їм успішної реалізації з метою розвитку молодіжної політики у Конотопській громаді.