PDFДрук

Презентація платформи «Мрія»: інформаційний фронт важливий!

07 лютого 2023 р. педагогічні працівники та здобувачі освіти Класичного фахового коледжу СумДУ долучилися до онлайн-презентації електронної платформи «Мрія». Цей новий інформаційний проєкт – єдиний в Україні – був розроблений Департаментом кіберполіції Національної поліції України спільно з волонтерами. Його основна мета – протидія російській пропаганді та фейковим ресурсам у медіапросторі.

Під час презентації, яку докладно провів для освітнього закладу старший інспектор з особливих доручень Відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України БУХТІАРОВ Артем Геннадійович, учасники дізналися про соціальні ініціативи, основні завдання, технологічні можливості та безкоштовні сервіси, які функціонують у платформі «Мрія». Спікер наголосив, що кожна дія із виявлення та блокування ворожих ресурсів наближає нашу країну до Перемоги, а долучитися до цієї потужної ініціативи та боротьби може кожен із нас: «Найбільша та потужна сила – це наші підписники, завдяки яким кіберполіція успішно блокує та протидіє російській агресії в Інтернеті».

Цікаво, що загалом кіберполіція разом із небайдужими громадянами за час війни заблокувала більше 80 тис. ворожих інтернет-каналів, тому інформаційний фронт, безперечно, надзвичайно важливий сьогодні.

Викладачі коледжу та здобувачі освіти висловлюють щиру подяку Артему Геннадійовичу за інформативну онлайн-зустріч та проведену презентацію, відповіді на актуальні питання та нові можливості долучити свої фахові зусилля до спільної боротьби з агресором.