PDFДрук

Краще виробництва – тільки навчання на виробництві

09 лютого 2023 р. під керівництвом викладачів Класичного фахового коледжу СумДУ Оксани ДИННИК і Світлани ВЕСПЕРІС було проведено заняття на виробництві. Здобувачі освіти спеціальностей «Галузеве машинобудування», «Прикладна механіка», «Менеджмент», «Будівництво та експлуатація будівель та споруд», «Професійна освіта. Будівництво та зварювання» відвідали один із флагманів машинобудівної галузі Сумщини – Роменський завод «Тракторозапчастина».

Викладачі коледжу разом із представником топ-менеджменту заводу Вадимом ТЕРЕЩУКОМ ознайомили здобувачів освіти з організацією виробничого процесу сучасного машинобудівного підприємства, відвідали виробничі підрозділи заводу. Студенти мали можливість побачити на практиці процес виготовлення продукції сучасного машинобудівного підприємства, починаючи від виробництва заготовок до контролю готових деталей. Процес виготовлення відливок та штампованих заготовок, термічна обробка та інструментальне виробництво, робота сучасних верстатів-оброблювальних центрів з ЧПК – усе це викликало інтерес та зацікавленість майбутніх управлінців та інженерів. Присутні з цікавістю спостерігали за роботою працівників підприємства.

Після закінчення заняття здобувачі освіти активно задавали питання щодо можливостей та умов роботи на підприємстві, кар’єрного зростання тощо. Вадим ТЕРЕЩУК висловив надію на подальшу співпрацю між Класичним фаховим коледжом СумДУ та ПрАТ «Тракторозапчастина» і зазначив, що знання, отримані під час навчання, обов’язково стануть у пригоді в практичній діяльності.

Впевнені, такі заходи, вже традиційні в нашому коледжі, є корисними для всіх зацікавлених сторін освітнього процесу.