PDFДрук

Виїзне засідання гуртківців: знайомство з верстатами з ЧПК для обробки деталей машин високої точності

На початку лютого 2023 р. було проведене виїзне засідання наукового гуртка «Modern engineers». Цього разу молоді науковці Класичного фахового коледжу освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр» та освітнього ступеня «молодший бакалавр» спеціальності 133 Галузеве машинобудування на практиці ознайомилися з новітнім обладнанням – із числовим програмним керуванням для обробки деталей машин високої точності.

Здобувачі освіти оглянули сучасні високопродуктивні токарні та фрезерні верстати, оброблювальні центри з числовим програмним керуванням, пристрої керування верстатами, ознайомилися з технологічним оснащенням та інструментальними магазинами з автоматичною зміною різальних інструментів, які застосовуються на новітньому металорізальному обладнанні.

Під час виїзного засідання гуртківці на практиці переконалися, що сучасні системи числового керування розширюють технологічні можливості металорізальних верстатів і дозволяють виконувати точну обробку деталей найрізноманітнішої форми та конфігурації.