PDFДрук

Обираємо спорт: відкрите заняття фізичного виховання

Без сумніву, волейбол – дуже популярна гра у світі, яка навіть з урахуванням професійних травм не входить у рейтинг найбільш травмонебезпечних видів спорту. При регулярному навантаженні загартовується організм, зміцнюється імунітет, поліпшується робота серцево-судинної і дихальної систем та систему кровообігу.

Сучасний волейбол – це не тільки надзвичайно цікава і видовищна гра, емоційна та експресивна, а й ефективний засіб фізичного виховання, тренування реакції, виховання сили, швидкості, витривалості, командного духу, спритності та інших моральних і вольових якостей. Можна стверджувати, що здобувачів освіти волейбол привертає саме доступністю, динамікою гри, можливістю показати свої вміння та навички.

14 лютого 2023 р. в спортивній залі Класичного фахового коледжу СумДУ керівник фізичного виховання САБАНІНА Лілія провела для здобувачів освіти групи № 131 відкрите заняття з теми «Волейбол», на якому студенти вдосконалювали раніше надбані вміння та навички техніки гри, грамотного прийому–передачі та подачі м’яча, практикували арбітраж у двосторонній грі. Важливо, що під час заняття викладач використовувала і рухливі ігри, і деякі елементи змагання, а також застосовувала індивідуальний підхід до кожного учасника. Діти були активними, з легкістю впоралися з поставленими завданнями, виявили дисциплінованість, лідерські якості.

У результаті правильної організації роботи на високому методичному рівні, чіткого дотримання структури заняття, відмінного володіння викладачем технікою гри у волейбол мета уроку була успішно досягнута, а здобувачі освіти отримали практичні навички в грі з волейболу та вміння бути витривалими.

Переконані, сьогодні кожен може обрати для себе будь-який вид фізичної активності, та головне – регулярність і свідомий підхід. І пам’ятайте, у житті, як у волейболі – не смійте дивитися вниз, тільки вгору!