PDFДрук

Засідання секції іноземних мов та міжкультурної комунікації

У Класичному фаховому коледжі СумДУ говорили про рівень володіння здобувачами освіти англійською мовою. Предметом обговорення стала участь другокурсників коледжу у пробному ЗНО з англійської на початку лютого 2023 року, де кожен здобувач освіти мав можливість оцінити свій рівень знань і виявити, які теми є проблемними та вимагають додаткової уваги.

Підсумки пробного ЗНО з англійської мови здобувачів освіти 2 курсу Класичного фахового коледжу було детально проаналізовано 10 лютого 2023 року на засіданні секції іноземних мов та міжкультурної комунікації у форматі круглого столу за участі директора КФК СумДУ Тетяни Гребеник та заступників з навчальної та виховної роботи В’ячеслава Рязанцева, Людмили Гаценко, Юлії Бібік. Учасники круглого столу проаналізували якість сформованих знань і навичок студентів, об’єктивні причини освітніх втрат унаслідок мінливих умов навчання під час карантинних обмежень та війни; обговорили особливості навчання здобувачів освіти із різним рівнем підготовки.

Головну увагу було зосереджено на можливих шляхах покращення навчальних досягнень з англійської мови:

- формування стійкої мотивації та свідомого прагнення здобувачів освіти до вивчення англійської мови;

- заохочення більшої кількості студентів до позанавчальної діяльності в предметних наукових творчих об’єднаннях;

- здійснення систематичного консультування студентів викладачами дисципліни у навчальний та позанавчальний час;

- продовження роботи над упровадженням інноваційних та вдосконаленням традиційних форм і методів навчання.

Було вирішено ініціювати розгляд окреслених питань щодо рівня володіння здобувачами освіти англійською мовою на черговому засідання ради із забезпечення якості освітньої діяльності фахової передвищої та вищої освіти Класичного фахового коледжу СумДУ.