PDFДрук

Студенти Класичного коледжу взяли участь у акції єднання

«Україна не прагне чужого, Україна боронить своє. Перемогли тоді, переможемо зараз!» - молодіжна акція під такою назвою відбулася 16 лютого в Конотопі. Обрана для проведення акції локація пов’язана з історичною подією – перемогою над московитами у Конотопській битві 1659 року: залишки колишніх укріплень Конотопської фортеці по проспекту Червоної Калини.

Про історію Конотопської битви молоді розповів науковий співробітник Конотопського краєзнавчого музею Олександр АКУЛІЧ, провівши паралель подій тих часів з сучасною російсько-українською війною.

У ході акції молодь також відвідала с.Шаповалівка, зупинившись біля пам’ятника «Шаблі», який символізує блискучу перемогу козаків гетьмана Івана Виговського над московською ордою та доводять «Перемогли тоді, переможемо і зараз!».

Біля кожної з відвіданих локацій учасники акції зробили пам’ятні фото з патріотичними гаслами - про те, як український народ демонструє всьому світу єдність, силу та непохитність; як захоплюються нашою мужністю; як ми надихаємо цілий світ.

Організатором акції виступив відділ Конотопської міської ради у справах молоді та спорту.

Разом - переможемо!