PDFДрук

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого ­– День пам’яті Героїв Небесної Сотні

На жаль, сторінки нашої історії, сповнені сумних і трагічних дат.

20 лютого ­– День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії нашої держави – боротьбою українських громадян за свої права й демократичний європейський вибір. Її події змінили всіх нас.

Ніколи не забути нам також 24 лютого, коли у наш мирний сон увірвалось страшне слово – війна. У ці дні ми вшановуємо відвагу, силу духу й стійкість українців, які віддали свої життя під час Революції Гідності та тих, хто з перших днів війни й до сьогодні відстоював право нашої країни бути суверенною і загинув від рук російських загарбників.

Нашим предкам не раз доводилось боротись за свої права ціною власного життя, і сьогодні історія вкотре повторюється… На долю українців знову випало чимало випробувань, які щодня забирають життя кращих із кращих – цвіту нації, молодих юнаків та дівчат, зрілих чоловіків та жінок, людей похилого віку, дітей…Вічна пам'ять та низький уклін тим, хто виборює свободу, незалежність та гідність України.

Шановні колеги! Єдиного духу нам, великої сили й могутності, взаємоповаги й розуміння, високих прагнень перемоги, найшвидше чистого й мирного неба!

Ознайомитись з виставкою можна в бібліотеці нашого навчального закладу.