PDFДрук

Акція в пам'ять про Героїв Небесної Сотні


Дев’ять років тому 20 лютого був звичайним днем у календарі українців…Допоки політична криза в державі не вивела на Майдан тисячі небайдужих громадян, які відстоювали ідеали демократії та європейське майбутнє своєї держави. Саме 20 лютого 2014 року відбулися масові розстріли на головній площі країни, де загинули понад 100 патріотів, яких символічно назвали Небесною сотнею.

20 лютого 2023 року в Конотопі відбувся захід із вшанування пам'яті загиблих учасників Революції Гідності, в якому також узяли участь і студенти та викладачі Класичного коледжу СумДУ. Пронизливий монолог у виконанні представників закладів культури міста та рятівна молитва від настоятеля Собору Різдва Пресвятої Богородиці отця Павла змусили здригнутися і завмерти на декілька хвилин у німому мовчанні. Кожен мовчав про своє. Війна в Україні змусила нас переконатися в тому, що цінності, за які українці стояли на Майдані, є дійсно важливими і що ми йдемо правильним шляхом, з якого нас ніколи не посунути ворогу.

Учасники реквієму долучилися до молодіжного флешмобу, організованого відділом міської ради у справах молоді та спорту, запаливши лампадки та покривши карту України символічними янголятами.

Війна, яка розпочалася кривавими подіями на Майдані, триває й досі. Тож, пам’ятаймо ціну нашої свободи і не зупиняймося ні на день на шляху до нашої Перемоги.

…Вони за тим злетіли в небо, щоб в мирі й щасті ми жили..