PDFДрук

Цифрова компетентність – це важливо: майстер-клас для гостей і учасників Клубу комп’ютерної грамоти

Безперечно, комп’ютерна грамотність (цифрова компетентність) – важлива частина життя будь-якої сучасної людини, зокрема й дитини.

Нещодавно в Класичному фаховому коледжі СумДУ було проведено майстер-клас для гостей і учасників Клубу комп’ютерної грамоти (творче об’єднання діє в межах проєкту «Коло друзів» Благодійного фонду «Відень» на базі коледжу; керівник – ШУЛЯК Марія). Метою цього заходу було сформувати в присутніх вміння здійснювати пошук необхідної корисної інформації в мережі Інтернет та зберігати її. Учасники майстер-класу здобули низку важливих навичок роботи в Інтернеті, зокрема знаходити, зберігати та надсилати через створену електронну адресу цікаву та потрібну інформацію.

Варто зазначити, що цього разу «родзинкою» зустрічі стало завдання з пошуку в Інтернеті рецептів смачного печива, яке учасники клубу, разом із батьками, вирішили приготувати для наших захисників та захисниць, які сьогодні боронять незалежність і територіальну цілісність України.

Також зазначимо, що всі охочі відвідувати Клуб комп’ютерної грамоти можуть долучитися до занять, які проводяться з вівторка по четвер о 15.00–18.00 год в ауд. 109 Класичного фахового коледжу СумДУ (пр. Миру, 24).

Новітні технології присутні скрізь у нашому житті. Звісно, сьогодні цифрова компетентність дозволяє людині бути успішною в сучасному інформаційному просторі, керувати інформацією, швидко приймати рішення, формувати важливі життєві орієнтири. Тож чекаємо на подальші цікаві та пізнавальні зустрічі!