PDFДрук

Функціональне навчання у сфері цивільного захисту: підвищення кваліфікації цільового призначення

Сьогодні, в умовах воєнного стану та повномасштабного російського вторгнення в Україну, постійних повітряних тривог, ракетних та артилерійських ударів, бомбардування по цивільній інфраструктурі, зокрема й освітніх закладах, актуальним і пріоритетним завданням є забезпечення безпеки працівників та здобувачів освіти.

Протягом 25–27 січня 2023 р. директор Класичного фахового коледжу СумДУ ГРЕБЕНИК Тетяна та її заступники з навчальної роботи (РЯЗАНЦЕВ В’ячеслав), навчально-методичної (ГАЦЕНКО Людмила) та адміністративно-господарської (ОХРІМЕНКО Сергій) пройшли навчання у сфері цивільного захисту в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сумської області.

Під час проведення занять слухачам подано основні характеристики загроз виникнення надзвичайних ситуацій на території громади, ознайомлено із порядком розробки документації та підготовки працівників суб’єкту господарювання до дій у надзвичайних ситуаціях. Також було розглянуто питання порядку використання засобів індивідуального захисту.

За результатами навчання слухачі отримали відповідні посвідчення про функціональне навчання (підвищення кваліфікації цільового призначення) у сфері цивільного захисту.

Переконані, що створення та діяльність спеціалізованих служб та формувань цивільного захисту, їх спеціальні курси та заняття (особливо сьогодні) є важливим компонентом роботи керівників суб’єктів господарювання та їхніх заступників. Таке навчання забезпечує готовність працівників до свідомих грамотних дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Наближаємо Перемогу разом!