PDFДрук

ДІАЛОГ З РОБОТОДАВЦЯМИ ТРИВАЄ

Важливим моментом підготовки молодшого бакалавра фізичної культури і спорту до професійної діяльності є сподівання роботодавця. Звичайно, що уявлення про «ідеального кандидата», якими б правильними вони б не були, повсякчасно змінюються. Саме тому взаємодія з роботодавцем, врахування потенційної траєкторії працевлаштування випускників коледжу, які б дали змогу випускникам освітньої програми «Фізична культура і спорт» здійснити перехід від навчання до стабільної зайнятості, інтегруватися на ринок праці є основними складовими роботи циклової комісії фізичного виховання та здоров’я людини Класичного фахового коледжу СумДУ.

Із метою удосконалення освітньо-професійної програми «Фізична культура і спорт» у частині визначення придатності випускників до працевлаштування 24 лютого 2023 року у стінах коледжу відбулось розширене засідання Експертної ради роботодавців зі спеціальності 017 у розширеному форматі. В обговоренні брали участь представники Конотопської дитячо-юнацької спортивної школи Конотопської міської ради Сумської області (Тамара Паламарчук, Андрій Шатрава, Олександр Паламарчук, Лариса Медведєва), директор Конотопського ліцею № 12 Анатолій Гричановський, директор Конотопського міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Віталій Ковратовський, представники органів місцевого самоврядування, що зацікавлені у формуванні конкурентоспроможної освітньої мережі у регіоні, а саме: завідувач відділу у справах молоді та спорту Конотопської міської ради Ольга Качура та завідувач сектору з фізичної культури та спорту відділу міської ради у справах молоді та спорту Конотопської міської ради, голова національного олімпійського комітету у м. Конотоп Сергій Євдоченко.

На сьогодні придатність випускника закладу освіти є надважливим питанням. У ході професійного діалогу щодо підготовленості молодшого бакалавра фізичної культури і спорту до виконання робіт в секторальній ідентифікації ДК 009:2010 у секціях P: Освіта та R: Мистецтво, спорт, розваги та відпочинок, учасники дискутували з приводу актуалізації освітньої програми «Фізична культура і спорт» на початковому рівні вищої освіти.

До сьогодні продовжувало існувати питання, яке потребувало спільного вирішення – підготовка молодших бакалаврів фізичної культури і спорту реалізується наразі тільки в Класичному фаховому коледжі СумДУ і єдина не тільки в регіоні, а й на теренах всієї країни, а тому й досвіду реалізації подібних освітніх програм не було. Це, у свою чергу, актуалізувало для учасників розширеного засідання питання врегулювання профілю випускника та узгодження придатності його працевлаштування після завершення короткого циклу навчання.

У ході обговорення було прийнято спільне рішення щодо бачення подальшої професійної траєкторії молодшого бакалавра фізичної культури і спорту, а також обговорено та скориговано Проєкт освітньої програми «Фізична культура і спорт» 2023 року вступу.

Упевнені в тому, що саме налагодження прямих зв’язків коледжу з роботодавцями сприятиме кращому розумінню щодо необхідності підтримки молодого фахівця з фізичної культури і спорту в професійній сфері, в області соціальної адаптації та надає поштовх для створення нових форм і методів співпраці з роботодавцями.