PDFДрук

Чергове засідання наукового гуртка «Сучасний землевпорядник»

09 березня 2023 р. в Класичному фаховому коледжі СумДУ відбулося чергове засідання наукового гуртка «Сучасний землевпорядник» (керівники – викладачі ЗАБОЛОТНЯ Тамара та КУЗЬКО Руслана), участь у якому взяли здобувачі освіти 831, 841 груп спеціальності 193 Геодезія та землеустрій (освітньо-професійна програма – «Землевпорядкування).

Зазначене засідання гуртка відбулося напередодні професійного свята – Дня землевпорядника, яке відзначається в Україні щорічно в другу суботу березня з 1999 р. (саме тоді Указом Президента № 1556/99 була підтримана ініціатива Державного комітету України з земельних ресурсів і Спілки землевпорядників України). Цього року День землевпорядника України припадає на 11 березня.

Відповідно до затвердженого плану роботи наукового гуртка була розглянута тема «Безпілотні технології в землевпорядкуванні».

Технології з використанням безпілотних літальних апаратів (далі – БПЛА) є надзвичайно актуальними сьогодні та дозволяють вийти на принципово новий рівень проведення землевпорядних робіт.

Сучасний ринок праці вимагає від майбутнього фахівця землевпорядного профілю володіння новітніми технологіями та знаннями, практичними уміннями і навичками.

Під час зустрічі гуртківці ознайомились із призначенням, застосуванням та конструкцією БПЛА, які використовуються для проведення геодезичних зйомок, виокремили їхні додаткові переваги порівняно з традиційними аеро- та космічним зніманнями.

Засідання пройшло цікаво та змістовно, здобувачі освіти отримали відповіді на питання щодо застосування БПЛА в землевпорядному виробництві.