PDFДрук

Гостьова лекція для студентів Класичного коледжу

10 березня на онлайн-зв’язку зі студентами Класичного коледжу СумДУ побувала завідувачка музею-садиби генерала М.Драгомирова Світлана Смирнова. У рамках гостьової лекції пані Світлана розповіла про доленосне знайомство та дружнє спілкування видатних українців Іллі Рєпіна та Михайла Драгомирова. Вже ні для кого не таємниця, що відомий художник Рєпін, якого довгі роки росія називала своїм, є нашим, українським. Він народися на Харківщині, декілька разів бував на Конотопщині, коли приїздив на гостини до Михайла Драгомирова. Частина його творчості присвячена саме українській тематиці, чого він ніколи не приховував.

Гостя коледжан – пані Світлана – розповіла декілька цікавих історій, пов’язаних з життям та діяльністю Михайла Драгомирова, акцентувала, зокрема, увагу на його душевній щирості і простоті, поважному й справедливому ставленні до людей не залежно від їхнього статусу.

Михайло Драгомиров – відомий проукраїнський громадський і військовий діяч, який активно сприяв розвитку культури і освіти в Україні. А ще – він наш земляк, чим конотопці дуже пишаються. На його честь в Конотопі названа вулиця, а також функціонує музей-садиба імені видатного земляка.

Щиро вдячні Світлані Смирновій за співпрацю. Сподіваємось на її продовження в майбутньому!