PDFДрук

Студенти коледжу провели акцію До Дня народження Тараса Шевченка


09 березня учасники дискусійного клубу "Погляд" , що діє за співпраці з БФ "Відень ", організували та провели вуличну акцію до Дня народження Тараса Григоровича Шевченка «Шевченко закликає, Україна перемагає!».

Молодь спілкувалася з перехожими містянами, задавала запитання та розповідала про актуальність та важливість поезії Кобзаря в усі часи, особливо зараз, коли український народ, як і багато сотень років тому, бореться за своє право жити «в сім’ї вольній, новій», за право залишатися вільними і незалежними українцями. Кожному співрозмовнику студенти роздали листівки з цитатами із шевченківських віршів.

Тарас Шевченко – не лише український поет і художник, прозаїк та етнограф, він – український пророк та одвічний борець за національну свободу. Його поезія перекладена більші, ніж сотнею мов світу. На території України Тарасові Шевченку встановлено 1256 пам’ятників, майже півтори сотні - у 35 країнах Європи. У Конотопі таких пам’ятників два – в центрі міста та біля міського ліцею №2.

Також в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка.

Тарас Григорович Шевченко народився 209 років тому - 9-го березня 1814-го року в сім’ї кріпосного селянина, який мешкав у селі Моринці, Київської губернії, що нині є Черкаською областю. З дитинства був таким же рабом, як і його батьки, не за чутками знав про долю простого українського народу в умовах кріпацтва. Але зумів вирватися з кріпацтва і це йому вартувало здоров’я та короткого життєвого віку довжиною лише у 47 років.

Творчість Шевченка - це душа його народу, який він безмежно любив, як і свою Батьківщину. Тож маємо у важкі для України часи надихнутися силою шевченківського слова, прочитати його своїм знайомим, дітям чи друзям.

Метою акції, в якій взяли участь студенти нашого коледжу, є нестримне бажання об’єднати людей навколо спільної мети на шляху до Перемоги, підняти український дух та волю до спротиву, привернути увагу до боротьби з ворогом за відновлення територіальної цілісності.