PDFДрук

Відкрите міжпредметне заняття одночасно з трьох дисциплін для майбутніх управлінців

10 березня 2023 р. в межах атестаційної процедури та згідно з планом роботи циклової комісії менеджменту та обліково-економічних дисциплін для здобувачів освіти спеціальності 073 Менеджмент Класичного фахового коледжу СумДУ було проведено відкрите міжпредметне заняття одночасно з трьох дисциплін – «Управління персоналом», «Методи прийняття управлінських рішень» та «HR-менеджмент» (викладачі – ГРЕБЕНИК Тетяна, СОСНЕНКО Оксана та ШУЛЬГА Тетяна).

Тема практичного заняття «Професійний набір персоналу» є надзвичайно важливою для майбутніх менеджерів, оскільки ефективна робота з людьми є одним із головних напрямів функціонування організації в конкурентному середовищі.

Рішення провести заняття одночасно для здобувачів освіти різних освітніх ступенів (фахових молодших бакалаврів та молодших бакалаврів), які здобувають освіту в коледжі, було обумовлено і бажанням створити продуктивну робочу атмосферу на занятті, і поєднанням досвіду декількох викладачів, а також умовами навчання під час воєнного стану.

Крім цього, особливістю цього заходу стало поєднання традиційних навчальних методик із сучасними, а саме інтеграція структурних елементів практичного заняття (презентації розроблених резюме, аналіз ситуаційних вправ тощо) з онлайн-екскурсією до Конотопського міськрайцентру зайнятості.

Також варто зазначити, що для аналізу правильності та повноти відповідей здобувачів освіти було використано можливості штучного інтелекту ChatGPT.

Переконані, це заняття було корисним для здобувачів освіти – майбутніх менеджерів, так як визначальний напрям діяльності кожного керівника – це дієва робота з персоналом організації, адже саме від раціональної укомплектованості підприємства кадрами залежить його продуктивність, конкурентоспроможність і, звичайно, прибутковість.