PDFДрук

Фестивалю патріотичної пісні в цьому році бути!

Більше 20 років на базі Класичного коледжу СумДУ проводиться фестиваль патріотичної пісні «Від серця до серця» на честь перемоги у Конотопській битві 1659 року. Традиційно багато років поспіль він проводився у формі конкурсу, де журі визначало переможців вокального жанру у різних вікових категоріях. У 2022 році, у зв’язку з повномасштабною війною в Україні, організаторами фестивалю було прийняте рішення зробити його благодійним, адже зараз маємо велику потребу у гуртуванні та допомозі нашим захисникам.

Минулого року в рамках фестивалю та завдяки небайдужим мешканцям міста було зібрано 30 000 грн, які ми спрямували на закупівлю оснащення, необхідного піротехнікам для розмінування Сумщини. Метою проведення фестивалю патріотичної пісні у 2023 році буде збір коштів на допомогу воїнам, які знаходяться зараз в гарячих точках нашої країни.

Організаційні збори по проведенню фестивалю «Від серця до серця» вже відбулися. В них узяли участь представники коледжу та міської ради. Визначено, що захід відбудеться 23 травня. Взяти участь у ньому зможуть учасники з різних куточків України як в очній, так і дистанційній формі.

Патріотична пісня – це про нашу любов до України, про єдність і бойовий дух, про нестримне бажання бути вільними і незалежними, це про мистецтво в ім’я Батьківщини! Тож, розпочинаємо підготовку до проведення фестивалю! Разом до Перемоги!