PDFДрук

Роль геодезії у відбудові країни: гостьова лекція для здобувачів освіти коледжу

14 березня 2023 р. викладачка спецдисциплін Класичного фахового коледжу СумДУ ТАРАСЕНКО Тетяна організувала гостьову лекцію в онлайн-форматі для здобувачів освіти ОП «Будівництво, експлуатація і ремонт автомобільних доріг та аеродромів», «Будівництво та експлуатація будівель і споруд», «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій», «Землевпорядкування» фахової передвищої освіти і «Будівництво та експлуатація будівель і споруд», «Професійна освіта. Будівництво та зварювання» рівня вищої освіти – початковий (короткий цикл).

На зустріч був запрошений ДОРОЖКО Євген, кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри «Проєктування доріг, геодезії і землеустрою» Харківсього національного автомобільно-дорожнього університету. Тема гостьової лекції – «Тенденції розвитку геодезичної справи сьогодні».

Євген Вікторович розповів присутнім про надважливу роль геодезії у відбудові нашої країни. Він зауважив, що ця наука має вагоме значення як для виконання завдань спеціальностей 192 Будівництво та цивільна інженерія, 015 Професійна освіта. Будівництво та зварювання, так і для 193 Геодезія та землеустрій: підбір приладів та методик зйомок, обробка польових даних тощо. Усе це разом дає виконавцям можливість визначати строки та початкові дані щодо масштабів майбутніх робіт, які будуть закладені в проєкти.

Також під час гостьової лекції ДОРОЖКО Євген докладно розкрив сучасні супутникові можливості для збору даних на місцевості, ознайомив із геодезичними приладами та видами робіт із ними.

Здобувачі освіти активно дискутували зі спікером з академічного середовища, ставили питання, цікавилися деталями новітніх технологій.