PDFДрук

У коледжі тривають години спілкування з нагоди Дня українського добровольця

Розмову про справжніх патріотів - людей, які свідомо, за покликом серця у скрутний для своєї держави час стали на захист її суверенітету та територіальної цілісності – зі студентами І курсу провела керівник музею історії Класичного коледжу СумДУ, викладачка, волонтерка Тетяна Радько.

Відзначати День добровольця почали на початку 2017 року рішенням Верховної Ради України з метою вшанування мужності та героїзму захисників, посилення суспільної уваги до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Саме добровольці, не будучи військовими за фахом, у найскрутніший для нашої держави час початку російсько-української війни залишили своє цивільне життя і зі зброєю в руках вирушили на схід країни захищати її територіальну цілісність. Саме добровольці посилили українську армію, коли це було потрібно.

Чому День українського добровольця відзначається саме 14 березня? Бо саме цього дня в 2014 році півтисячі бійців Самооборони Майдану вирушили на тренувальну базу в Нових Петрівцях та сформували перший добровольчий батальйон для захисту України від російської гібридної агресії на сході. За рік число добровольчих загонів зросло до 40!

Дякуємо українським захисникам! Пишаємось їхньою мужністю та героїзмом! Слава Україні!