PDFДрук

Використання зварювальних технологій у будівництві: зустріч із фахівцем у форматі гостьової лекції

Безумовно, сучасні підходи та умови вимагають якісно нового рівня освіти, зокрема використання активних методів навчання, серед яких варто назвати гостьову лекцію, яка спонукає здобувачів освіти до активної розумової діяльності, творчого процесу, наукової роботи, мотивує їх до самостійного, більш глибокого, вивчення матеріалу; має високий теоретико-практичний і методичний рівні.

Так, 22 березня 2023 р. в Класичному фаховому коледжі СумДУ в межах вивчення дисципліни «Технологія зварювання плавленням та джерела живлення» для здобувачів освіти спеціальностей 015 Професійна освіта. Будівництвота 192 Будівництво та цивільна інженерія (групи ПО-11, ПО-21 та Б-21) було проведено гостьову лекцію з ЯКИМЦЕМ Петром Михайловичем – досвідченим майстром виробничого навчання будівельного профілю. Тема зустрічі – «Використання зварювання в будівництві».

На початку заняття лектор зазначив: «Зварювальна техніка і технології займають одне з провідних місць у сучасному виробництві. Важко уявити будь-яку галузь господарства, де б не застосовувалися технології зварювання».

Петро Михайлович ознайомив здобувачів освіти з історією зварювання та основними видами зварних процесів, які можуть використовуватися при будівництві цивільних та промислових споруд, в автомобільному та залізничному будівництві, при виконанні аварійно-ремонтних робіт; окреслив переваги зварювання в порівнянні з іншими методами з’єднання.

Свідченням актуальності й важливості теми гостьової лекції є те, що наприкінці зустрічі присутні ставили спікеру велику кількість запитань, особливо проблемного характеру, активно дискутували та були задоволені такою можливістю поспілкуватися з фахівцем, високий професіоналізм і компетентність якого викликали позитивні враження та зацікавленість у здобувачів освіти.

Знання та навички, отримані під час зустрічі з Петром Михайловичем, студенти зможуть використовувати для вирішення технологічних задач, під час написання різних проєктів та у своїй подальшій професійній діяльності.