PDFДрук

Основні напрямки розвитку будівельної галузі: гостьова лекція для здобувачів освіти коледжу

Будівельна галузь будь-якої країни є своєрідним показником рівня розвитку її економіки, оскільки визначає стан багатьох сфер діяльності, для яких виступає матеріальною базою, створюючи необхідні матеріально-технічні передумови та забезпечуючи спорудження, ремонт і реконструкцію об’єктів виробничого та невиробничого призначення.

23 березня 2023 р. викладачка Класичного фахового коледжу СумДУ Тетяна ТАРАСЕНКО організувала гостьову лекцію в онлайн-форматі з теми «Основні напрямки розвитку будівельної галузі» для здобувачів ОП «Будівництво, експлуатація і ремонт автомобільних доріг та аеродромів», «Будівництво та експлуатація будівель і споруд», «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій», «Землевпорядкування» фахової передвищої освіти та «Будівництво та експлуатація будівель і споруд», «Професійна освіта. Будівництво та зварювання» рівня вищої освіти – початковий (короткий цикл).

Спікером був канд. техн. наук, доцент, завідувач кафедри міського господарства Київського національного університету будівництва і архітектури (далі – КНУБА), декан факультету урбаністики та просторового планування МАМЕДОВ Алірза Махмуд огли. Науковець докладно розповів про планування, забудову та реконструкцію міських територій, реконструкцію та утримання споруд, ознайомив із проєктуванням автомобільних доріг та залізниць. Він особливо наголосив на важливості інженерної підготовки ділянок місцевості та їх благоустрою.

Також під час гостьової лекції здобувачі освіти коледжу мали змогу познайомитися з канд. техн. наук, доцентом кафедри міського будівництва, заступником декана КНУБА ТРИГУБ Русланою Миколаївною, яка розглянула питання просторового планування, розподілу ділянок місцевості відповідно до основних принципів землевпорядкування. Вона зауважила, що одним із таких принципів є цінність земель та їхня придатність до певних призначень.

Висловлюємо вдячність спікерам університету за можливість більш глибоко та змістовно дізнатися про перспективні напрямки роботи галузі будівництва, яка сьогодні є надзвичайно важливою для економіки нашої держави.