PDFДрук

Штукатурні роботи та лицювання плиткою: експрес-курс практичної підготовки для майбутніх будівельників та майстрів виробничого навчання

Майбутні молодші бакалаври спеціальностей 015 Професійна освіта. Будівництво, 192 Будівництво та цивільна інженерія цього року пройшли експрес-курс підготовки спеціалістів «Штукатурні роботи та лицювання плиткою». Це стало можливо завдяки функціонуванню на базі нашого закладу освіти Клубу професійної майстерності (керівник – ЛУК’ЯНЕНКО В. В.), що діє в межах міжнародного сумісного проєкту Благодійного фонду «Відень» та Класичного фахового коледжу СумДУ.

Здобувачі освіти вчилися здійснювати прості штукатурні роботи елементарним способом та ознайомилися з основами лицювання поверхонь плиткою. Учасникам експрес-курсу було продемонстровано необхідний інвентар та матеріали, наголошено на особливостях їх використання під час робочого процесу.

Варто зазначити, що всі студенти мали індивідуальні робочі місця в майстерні та – головне – змогли власноруч спробувати та відточити основні техніки простих будівельних робіт.

Керівник гуртка наголосив на використанні основних методик виробничого навчання на практиці, що є особливо важливим для подальшого професійного становлення у сфері професійної освіти.

Майбутні будівельників та майстри виробничого навчання отримали відповідні сертифікати та були запрошені вдосконалювати вже набуті знання та вміння в Клубі професійної майстерності.