PDFДрук

Методичний семінар для викладачів української мови «Підготовка до НМТ 2023 року»

23 березня 2023 року викладачі української мови Класичного фахового коледжу взяли участь у методичному семінарі для педагогічних працівників закладів освіти Сумської області щодо підготовки до національного мультипредметного тесту 2023 р.

Представники Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, як організатори семінару, підсумували результати НМТ з української мови попереднього року та ознайомили присутніх з форматом, структурою тесту й змістом пропонованих завдань у межах блоку «Українська мова».

Під час семінару було детально проаналізовано завдання одного з варіантів минулорічних тестів. Спікери звернули увагу на те, яким темам необхідно приділити більше уваги та які ресурси варто використовувати для якісної підготовки до НМТ.


Організатори констатували, що за наявних обставин, в умовах широкомасштабної військової агресії російської федерації проти України, формат тестового інструментарію та процедури його використання є оптимальними й такими, що забезпечують реалізацію здобувачами освіти права на рівний і справедливий доступ до вищої освіти.