PDFДрук

Заняття на виробництві – практичний шлях до підвищення якості підготовки фахівців залізничного транспорту

23 березня 2023 р. для здобувачів освіти ІІІ курсу Класичного фахового коледжу СумДУ спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійної програми «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій») відбулося чергове заняття на виробництві. Цього разу для поглиблення теоретичних і практичних знань із предмета «Колія та колійне господарство» студенти під керівництвом викладача СИКАЛА Сергія відвідали Конотопську дистанцію колії (ПЧ-1).

Провідні інженери підприємства – МИХАЛКО В. Г. (головний інженер), БОГОСЛАВСЬКИЙ С. В. (начальник ділянки), СОБОРА О. М. (майстер) та АНТОНЕНКО С. М. (бригадир) – докладно розповіли про основні аспекти роботи дистанції колії, зокрема характеристики найголовніших елементів колії та штучних споруд.

Здобувачі освіти дізналися про задачі, основну діяльність та види ремонтів, які виконує дистанція колії. Ознайомилися з технологічними процесами виконання колійних робіт при поточному утриманні колії. Наочно побачили роботу оператора дефектоскопного візка.

Важливо, що вони активно долучилися і до практичної роботи: під керівництвом бригадира перевірили основні геометричні параметри залізничної колії, стрілочних переводів, колійних пристроїв на 634/635 км.

Студенти коледжу також відвідали штучні споруди на залізниці та водночас перевірили свої теоретичні знання – пригадали класифікацію, основні елементи, область застосування мостів і водопропускних труб.

Висловлюємо подяку адміністрації Конотопської дистанції колії (ПЧ-1) за цікаву та ґрунтовну зустріч. Здобувачі освіти засвоїли практично-теоретичний матеріал та отримали відповіді на всі поставлені запитання. Переконані, такі заняття на виробництві є необхідними та корисними для них, так як дають майбутнім фахівцям залізничного транспорту чималий досвід і належні навички роботи, мотивують до навчання, формують у них відповідальність, що сприяє становленню їх як висококваліфікованих спеціалістів.