PDFДрук

Успішний і результативний захист навчальної практики

Навчальна практика є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки майбутніх фахівців у галузі електроніки. Саме цей вид занять дозволяє здобувачам освіти отримати необхідні практичні навички та вміння, сформувати відповідні професійні компетенції, які є важливими для роботи у сфері IT та електроніки.

17 березня 2023 р. в Класичному фаховому коледжі СумДУ відбувся захист навчальної практики з монтажу та налагодження засобів автоматизації, яку проходили здобувачі освіти ІІІ курсу (531 та 532-ск групи) спеціальності 171 Електроніка (освітньо-професійної програми «Виробництво електронних та електричних засобів автоматизації) під керівництвом майстра виробничого навчання Дениса НАУМОВА.

Здобувачі коледжу вивчали методи та способи налагодження приладів та пристроїв, удосконалювали навички з паяння. Також вони мали практичну можливість ознайомитися з різними техніками монтажу, навчитися правильно використовувати спеціальний інструмент, застосовувати контрольно-вимірювальні прилади, які використовуються при налагодженні засобів автоматизації.

За час проходження практики здобувачі ІІІ курсу спеціальності 171 Електроніка продемонстрували високий рівень практичних навичок, підкріплених глибокими теоретичними знаннями, а також виявили інтерес до подальших науково-технічних досліджень.

Важливо наголосити, що протягом зазначених практичних занять студенти виготовили більше десяти павербанків (зовнішніх акумуляторів), які згодом були передані нашим військовим через волонтерів. Безумовно, такі пристрої наближають перемогу України, адже використовуються не лише для заряджання телефонів – завдяки павербанкам працюють рації, тепловізори та дрони.