PDFДрук

Засідання гуртка «Перспективний залізничник»: новітні технології та методи розрахунків у будівництві

31 травня 2023 р. у змішаному форматі відбулося планове засідання гуртка «Перспективний залізничник». Цього разу його учасники вивчали таке питання, як «Автоматизація кошторисних розрахунків у будівництві. Програмний комплекс «ІВК».

Здобувач освіти відділення транспортного будівництва Костянтин ЄРОШИК підготував перелік та коротку характеристику популярних в Україні програм для складання кошторисної документації.

Викладачі Наталія ПАНЧЕНКО та Наталія ПАВЛЕНКО детально розповіли гуртківцям про можливості програмного комплексу «ІВК». Зазначимо, що саме на це програмне забезпечення Класичний фаховий коледж СумДУ отримав 50 ліцензованих робочих місць. До речі, заробітна плата кошторисника станом на сьогодні складає 20–30 тис. грн, що, переконані, є гарною мотивацією до більш глибокого вивчення дисциплін «Проекти та кошториси» (або «Ціноутворення в будівництві»), які викладають на спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій»).

Такі засідання гуртка є вкрай важливими та необхідними для здобувачів коледжу, адже знання методики визначення вартості будівництва на всіх його етапах та навички автоматизованого складання кошторисної документації допоможуть нашим майбутнім фахівцям бути конкурентоспроможними на сучасному ринку праці.