PDFДрук

Виробнича практика як шлях до професійного зростання

Обов’язковою та важливою частиною освітнього процесу є проходження виробничої практики на підприємстві, під час якої здобувачі освіти набувають відповідних фахових компетентностей. Зокрема, це й можливість застосувати здобуті знання та вміння в практичній діяльності, ознайомитися з новітніми технологіями виробництва, перейняти досвід від професіоналів своєї справи, продемонструвати власні здібності, отримати досвід організаційної та дослідницької роботи, а також це ще одна сходинка до того, щоб успішно скласти державний іспит.

02 червня 2023 р. на відділенні «Комп’ютерні та електронні технології» відбувся захист виробничої практики для здобувачів Класичного фахового коледжу СумДУ IV курсу спеціальностей 123 Комп’ютерна інженерія та 171 Електроніка. Протягом чотирьох тижнів вони вдосконалювали та отримували практичні навички свого майбутнього фаху в таких організаціях і установах, як: ТОВ «Авіакон», ТОВ «Гродас», ТОВ «АПК Дніпро», ТОВ «Агропросперіс», ВП «Хутір-Михайлівська дистанція колії», Конотопське лісове господарство, ВП «Конотопська дистанція колії сигналізації та зв’язку», ТОВ «НВО «Червоний металіст», а також у Кролевецькій міській раді, школах району й області та ін.

Сьогодні роботодавці в пошуку працівників із практичним досвідом, які можуть швидко адаптуватися до робочого середовища та одразу почати працювати. Саме виробнича практика допомагає випускникам коледжу стати більш успішними в обраній ними професії, розвивати соціальні навички, надає впевненості у своїх силах при влаштуванні на своє перше робоче місце.

Викладачі відділення «Комп’ютерні та електронні технології», проаналізувавши отримані професійні навички, враження та звітну документацію здобувачів Класичного фахового коледжу вказаних вище спеціальностей, зазначили, що результат проведеної виробничої практики є позитивним та успішним.

Сподіваємося, отримана практична підготовка сприятиме самореалізації здобувачів коледжу в умовах сучасного ринку праці України та навіть за кордоном.